Matematik

bestem (dm)

11. november 2008 af niicki (Slettet)

hejsa

jeg har en opgave der hedder: bestem definitionsmængden for funktionen..... f(x)=sqr(-x^2-2x+3)

jeg er ikke sikker men er løsningen ikke alle posive tal.... :(

håber der er en der kan hjælpe en stakkel..... ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af Isomorphician

Du kan ikke tage kvadratroden af et negativt tal.

Kig derfor på hvornår andengradsligningen inde parentesen er større eller lig 0.


Svar #2
11. november 2008 af niicki (Slettet)

#1

hvis jeg løser ligningen får jeg d=16 og x=-3 og x=1......... men er min dm så 1  ?????

tak for din hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af Isomorphician

Udtrykket i parentesen er en "sur" parabel, den vender altså grenene nedad.

Derfor må grafen være positiv i intervallet mellem de to nulpunkter, hvilket også er dm(f).


Svar #4
11. november 2008 af niicki (Slettet)

#3

altså dm f(x)= )-3,1) hvor -3 ikke er inkluderet eller ??

eller skal begge være udenfor?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2008 af Isomorphician

[-3; 1], da √0 er defineret.


Svar #6
11. november 2008 af niicki (Slettet)

tak for hjælpen du er nu min gud i et stykke tid ;)


Skriv et svar til: bestem (dm)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.