Matematik

Funktioner

11. november 2008 af v-27 (Slettet)

Hei er der nogen der kan hjælpe mid med denne opgave, forstår den simpelthen ikke.

Mange tak på forhånd.

funktionen f har en forskrift af typen

f(x) = ax+b

og det oplyses, at Dm(f) = [-1;5] og Vm(f) = [2;4]

a) Bestem en forskrift for f under forudsætning af, at f er voksende.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af mathon

a)

f '(x) = a > 0 for at f(x) kan være monotont voksende

f(-1) = 2 = a*(-1)+b = -a + b

dvs.
I:  -a + b = 2

f(5) = 4 = a*5 + b
dvs.
II: 5a + b = 4

III: -5a + 5b = 10       I multipliceret med 5
II:   5a + b = 4          III og II adderes

6b = 14
3b = 7

b = (7/3), som indsat i I: -a + b = 2 giver

 -a + (7/3) = 2
-a = 2 - (7/3) = (6/3) - (7/3) = -(1/3)
a = (1/3)

konklusion:
y = (1/3)x + (7/3)
 


Svar #2
11. november 2008 af v-27 (Slettet)

ej mange tak skal du have:)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.