Matematik

gavl - opgave

12. november 2008 af Wickifs (Slettet)

figuren viser gavlen af en parabel formet hal

a) indlæg passende vis gavlen  i et koordinatsystem , og angiv forskrift for parablen

b) bestem arealet af gavlen..

har lagt et eksempel ind, ahr brug for hjælp til den her. kan ikke helt se mig ud af hvordan jeg skal finde forskriften. Jeg ved ikk om jeg skal betragte det som selve grafen,altså sådan som den skal se ud, og sså 5 som r, og 4.8 som h? jeg er ret forvirret ved godt hvordan jeg finder arealet, hvis jeg først har min forskrift , og afgræsninger 


Svar #1
12. november 2008 af Wickifs (Slettet)

her er eksemplet - tegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2008 af mathon

læg den grennedadvendende parabel
i koordinatsystemet så toppunktet bliver (0;4.8)
og
rødderne
-2.5  og  2.5

bestem parablens ligning ...


Svar #3
12. november 2008 af Wickifs (Slettet)

okay men hvordan finder jeg ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2008 af mathon

b = 0
så du har

y = ax2 + c og a<0


Svar #5
12. november 2008 af Wickifs (Slettet)

toppunktet er 4.8

f(x) = ax^2 + 48

f(2.5)= 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2008 af mathon

y = ax2 + 4,8

0 = a*(±2,5)2 + 4,8

0 = a*6,25 + 4,8

a = (-4,8/6,25) = -0,768

konklusion:
y = -0,768x2 + 4,8


Svar #7
12. november 2008 af Wickifs (Slettet)

okay, har jeg også fået den til, hvis jeg så skal finde arealet, så sætter jeg den bare inde i intergral tegnet, men afrgræsninger,ner -2.5 og 2,5 , og så får jeg 32 er det rigtigt.?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

arealet giver 16


Svar #9
12. november 2008 af Wickifs (Slettet)

hvorn får du det til 16??


Svar #10
12. november 2008 af Wickifs (Slettet)

jeg får det til 32


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

skriv dine mellemregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

eller se opgaven regnet fuldstændigt her

http://peecee.dk/upload/view/139829 


Svar #13
12. november 2008 af Wickifs (Slettet)

jamen jeg bruger TI - så når jeg har fundet parablen, sætter jeg den bare ind med intergral tegnet foran, og så -2,5 og 2.5 som afgrænsninger, og så regner den det for mig, men er problemet at den ikke er differentieret endnu? og jeg derfor ikke kan sætte den ind i intergralet?


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

du skal da ikk fifferentiere!!! Du skal integrere. Men hvis du løser den på lommeregneren behøver du vist ikke, at integrere den først. Det gør lommeregneren selv


Svar #15
12. november 2008 af Wickifs (Slettet)

altså det præcist det sammen jeg gør i TI, så jeg kan ikke se hvor fejlen ligger?


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. november 2008 af mathon

...prøv

Define f(x) = -0,768x^2+4.8     (husk decimalkomma er "dot")

∫(f(x),x,-2.5,2.5)

hvad viser displayet ?


Svar #17
13. november 2008 af Wickifs (Slettet)

Fandt ud af det, super dum fejl, havde glemt minuset :) Undskyld ulejligheden, men tak for hjælpen-


Skriv et svar til: gavl - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.