Matematik

regneforskrift for eksponentielt funktion

12. november 2008 af Lasse Bruce (Slettet)

Hej.

Graferne for funktionerne f og g går begge gennem punkterne P(-2; 5) og Q(6; 21).
a) Bestem en regneforskrift for f, når det oplyses, at funktionen f er lineær.
b) Bestem en regneforskrift for g, når det oplyses, at funktionen g er eksponentielt voksende.
c) Beregn f(25) og g(25).

Jeg fik hurtigt lavet a, men forstår ikke den forklaring bogen giver på b. Er heller ikke sikker på jeg jeg forstår c. Er der nogen der hurtigt kan hjælpe mig?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af Isomorphician

Til b'eren kan du opstille to ligninger med to ubekendte.

I c'eren skal du indsætte værdierne i parenteserne på x's plads og reducere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

for en eksponentiel funktion y=b*ax gælder der

a=(x2-x1)√(y2/y1)

b=y1/ax1 eller b=y2/ax2


Skriv et svar til: regneforskrift for eksponentielt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.