Matematik

find koordinaterne til parables toppunkt

13. november 2008 af Ploxz (Slettet)

skal have bestemt koordinaterne til toppunktet af flere parabler..
Hvordan bestemmer man toppunktet af fx:

f(x)=x^2-4 og f(x)=(x-4)^2-2  ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2008 af JesperJuul (Slettet)

Differentier og find punktet ved f' = 0, eller søg på toppunktsformlen og brug den. :) Meget simpel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2008 af mathon

y =f(x) = ax2 + bx + c, a≠0 

f(x) = ax2 + bx + c = a(x-(-b/(2a))2 + (-d/(4a)) = a(x-t1)2 + t2

hvor toppunktet er T(-b/(2a);-d/(4a)) = (t1;t2)
........................................................................................

f(x) = x2- 4 = 1(x-0)2 + (-4)
hvoraf

T = (0,-4)
..............................................

f(x) = (x-4)2-2 = 1(x-4)2 + (-2)
hvoraf

T = (4,-2)


Skriv et svar til: find koordinaterne til parables toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.