Matematik

Problemregning for 9 klasse.

14. november 2008 af H3l3n3mus (Slettet)

Hej alle. Jeg er en pige på 15 år, og går i 9 klasse. Jeg er normalt meget god til matematik på mange områder, men jeg bliver meget forvirret i det her. Håber en kan hjælpe mig:

Af en arv fra sin onkel skulle Peter have 40%. Han fik udbetalt 9.620 kr.
* Hvor meget havde hans onkel i alt efterladt sig? (Vi ser bort fra arveafgift)

Mvh Helene <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2008 af juventuz (Slettet)

9520kr./0.4=24050kr.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2008 af juventuz (Slettet)

Du ved jo, at 40 %=0.4. Derved kan fælgende ligning opstilles

0.4=9620

Da det hele skal findes dvs. 100%=1, løses ligningen

1*0.4=9620

der er svaret i #1


Svar #3
14. november 2008 af H3l3n3mus (Slettet)

Det sku da også rigtigt. Har før glemt det, håber det sidder fast nu.

Mange tak :p


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2008 af nilaisen (Slettet)

Du tager 9620*4x10 så har du resultatet

Da det er 40 ud af 100 procent, tager du bare og deler i 4 og ganger med 10 så du får 100 procent. Så behøves du nemlig ikk alt det der med at dele i 40 for derefter at gange med 100?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2014 af 123434 (Slettet)

40%=9620kr

1%=9620kr/40=240,5kr

100%=9620kr/40*100=24050kr

----------------------------------------


Skriv et svar til: Problemregning for 9 klasse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.