Fysik

Lodret kast med luftmodstand

16. november 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

Hej,

Jeg er igang med at lave en fysikaflevering, som jeg er gået lidt i stå med, derfor håber jeg på at få lidt hjælp herinde. Jeg kan godt finde ud af at regne opgave a i nedstående opgave, men opgave b driller mig dog en smule. 

Lodret kast med luftmodstand

En bold kastes lodret opad med begyndelsesfarten 16,0 m/s. Når bolden kommer ned igen til starthøjden, er farten på grund af luftmodstanden faldet til 14,8 m/s.
Boldens masse er 152 g.

a) Beregn boldens tab i mekanisk energi.

Se vedhæftet fil for at se besvarelsen af opgaven.

b) Gør rede for, om tabet i mekanisk energi er størst på opturen eller nedturen-

Det er denne opgave jeg ikke kan finde ud af.

På forhånd mange tak,
Pjuske


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2008 af peter lind

a) energitab=kinetisk energi ved start -kinetisk energi ved slut.

b) Brug at gnidningsmodstanden vokser med hastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2008 af bierlich (Slettet)

Du kan svare vha. en analyse af de to hastigheder.

Husk: Nede ved Jorden er al energien kinetisk (h=0). På toppen af kastet er al energien potentiel (v=0).


Skriv et svar til: Lodret kast med luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.