Matematik

planens skæring med akserne

16. november 2008 af trice (Slettet)

Hejsa.

Jeg har en plan med en ligning:

α: x - 2y + 4z - 8 = 0

Og punkterne: P(-1,2,6) og Q(1,-3,4)

Jeg skal beregne koordinaterne til de punkter, A, B og C hvor planen α skærer koordinatakserne og herefter beregnet arealet af ABC. Jeg ved hvordan jeg beregner arealet, men hvordan er det nu lige jeg finder planens skæring med koordinatakserne?

TAK.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af peter lind

Skæreingen med akserne er givey´t ved at de andre koordinater er 0. Et punkt på x-aksen har således både y og z koordinaterne 0.


Svar #2
16. november 2008 af trice (Slettet)

Ok.. Har sat y = z = 0, og når jeg sætter ind i planens ligning får jeg:

x-2*0+4*0-8 = 0 <=> x = 8

Hvad gør jeg så....? Er det så bare svaret, at skæring med x-aksen er : A(8,0,0)??

Og så finder jeg hhv. skæring med y og z?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2008 af peter lind

#2 korrekt


Skriv et svar til: planens skæring med akserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.