Fysik

Krafter og tid

16. november 2008 af Hindsborg (Slettet)

Astronaut på afveje
En astronaut på rumvandring befinder 100m fra sit rumskib og i hvile i forhold til dette. Han har med alt udstyr, inkl. strålepistol, en masse på 150kg. Astronauten har glemt sin madpakke og affyrer derfor sin strålepistol i 6 sekunder med retning bort fra rumskibet. På grund af rekylvirkningen fra pistolen bliver astronauten i de 6 sekunder påvirket af en kraft på 5N.

Hvor lang tid varer det, inden han ramler ind i rumskibet?

Ved ikke lige hvordan jeg skal starte ud, nogen forslag?


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt Newtons anden lov til at bestemme den acceleration, som astronauten bliver udsat for i løbet af de 6 sekunder. Herefter kan du benytte ligningerne for bevægelse med konstant hastighed til at finde den resterende tid.


Svar #2
16. november 2008 af Hindsborg (Slettet)

Hvis nu jeg siger jeg får det til  500 sekunder, kan du så bekræfte det?

acceleration for astronauten = F(rekylvirkning) / m (astronauten)

hastigheden = g(astronaut)*t(pistol)

og så en bevægelse med konstant hastighed:

t = s (afstand) / hastigheden

t = 500 sekunder


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: I det du får sådan et lige tal er det sikkert korrekt. Jeg har ikke lige gidet regne efter.


Skriv et svar til: Krafter og tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.