Matematik

Integration ved substitution

17. november 2008 af trice (Slettet)

Hej.

Jeg har et bestemt integrale, som jeg skal bestemme: 19∫ ( 2/(√x) - √x )dx

Jeg har selv forsøgt:

t = √x <=> dt/dx = 1/(2√x) <=> dx = 2√x

Grænserne har jeg fået til: g(a) = g(1) = √1 = 1     og     g(b) = g(9) = √9 = 3

Derfor får jeg: 13∫ 2/t - √x * 2√x dt     =  13∫ 2/t - 2x     = [2* ln(x) - x2]1  =   (2* ln (3)-32) - (2*ln(1)-12)   = 2ln(3)-8

Problemet er bare, at det skal give -28/3! Er der en der kan gennemskue, hvad jeg har gjort forkert? Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2008 af dnadan (Slettet)

Substitution er ikke vejen frem.

Udregn blot:

∫2/sqrt(x) dx - ∫sqrt(x) dx (begge med grænser)


Svar #2
17. november 2008 af trice (Slettet)

Ok. Men så skal jeg vel udregne integralet af 2/√x vha substitution???


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2008 af dnadan (Slettet)

Ikke nødvendigt. ∫2/sqrt(x) dx = 2∫1/sqrt(x) dx = 2∫x^(-1/2) dx = 2*...(stamfunktionen må du selv udregne, det er reglen: S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1), som du skal gøre brug af.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2008 af mathon

se vedhæftet

Vedhæftet fil:integral_22_ubestemt.doc

Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.