Matematik

En ligning

17. november 2008 af mille.dk (Slettet)

100 *0,09  *  (x-65) = 100 * 0,39 (x-20)

Hvordan finder jeg x?
Kan ikke finde ud af at løse den..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af mathon

9(x-65)  = 39(x-20)

9x - 9*65  =  39x -39*20 .............


Svar #2
17. november 2008 af mille.dk (Slettet)

9(x-65) = 39(x-20)
9x - 585 = 39x - 780
195 = 30x
x = 195/30
x= 6,533

De kan da umuligt passe? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2008 af mathon

x = 6,5 nøjagtig


Svar #4
17. november 2008 af mille.dk (Slettet)

Ja, det kan jeg se nu
Men problemet ligger i, at det er en ligning jeg har fået frem i forbindelse med fysik, så sluttemperaturen er ifl. den her ligning 6,5, men regner man det hele ud, giver det et negativt tal.


:S


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2008 af mathon

se #20
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=600626#600798


Skriv et svar til: En ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.