Matematik

redegørelse en funktion

19. november 2008 af eldurum (Slettet)

En funktion er givet ved

f(x) = 2x + sin (x)

a) bestem en løsning til ligningen f(x) = 1

b) gør rede for, at ligningen f(x) = c har netop én løsning for alle c.

_____________________________________________________________

a) har jeg fået til 0,335, da jeg bare skal solve ligningen til at være = 1 , har regnet i radianer, det sagde min lærer man skulle gøre i opgaver med sinus og cos ?

b) Her tænker jeg på om man kan tegne grafen og så vise at den kun skærer x-aksen én gang ?

det er især opg. b jeg har problemer med, men i kan komentér hvis jeg har gjort noget forkert, eller kan gøre på en anden måde.

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af mathon

f '(x) = 2 + cos(x) > 0 for x € R
hvorfor f(x) er monotont voksende i hele sin Dm

uanset c's værdi i g(x) = c
vil f(x) skære dén vandrette linje, som er graf for g(x) = c


Svar #2
19. november 2008 af eldurum (Slettet)

tak for dit fyldestgørende og hurtige svar ;-)

Det fik jeg noget ud af.


Skriv et svar til: redegørelse en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.