Matematik
Et par spørgsmål
20. oktober 2004 af
ninaolesen (Slettet)
vis at polynomiet p(x)=2x^4-3x^3-x^2+2x vis at den har roden -1. dette har jeg fået til at passe. Men så skal jeg bestemm samtlige rødder i polynomit.
hvordan gør jeg det??
hvordan gør jeg det??
Svar #1
20. oktober 2004 af Peden (Slettet)
Hvordan er det nu med algebraen fundamentalsætning.
Noget med at du kan skrive:
p(x)=(x-r1)(x-r2)(x-r3)(x-r4)
Hvor r står for en rod.
Du kan så finde røddernde ved at dividere polynomieet med x-(-1).
Du står nu tilbage med en tredjegradsligning, det skulle være til at klare, skriv igen hvis du kommer i bekneb.
Noget med at du kan skrive:
p(x)=(x-r1)(x-r2)(x-r3)(x-r4)
Hvor r står for en rod.
Du kan så finde røddernde ved at dividere polynomieet med x-(-1).
Du står nu tilbage med en tredjegradsligning, det skulle være til at klare, skriv igen hvis du kommer i bekneb.
Svar #2
20. oktober 2004 af iB (Slettet)
Du kan endda gå lidt længere, og sætte x uden for parentes og bruge nulreglen. Dermed har du to av dine rødder, og mangler bare at løse en andengradsligning.
Svar #3
20. oktober 2004 af Mattias (Slettet)
Skriv den ind på casio'en og find skæringspunkter med x-aksen :P
Skriv et svar til: Et par spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
