Matematik

ægyptisk matematik hjælp(haster lidt)

19. november 2008 af sonylego (Slettet)

Hej jeg har en opgave i ægyptisk matematik som jeg sider lidt fast i
I forbindelse med PR41 nævnes, at ægypterne anvendte 64/81 for pi/4, at
 

64/81= 2(og sådan en streg over 2) 4(igen streg) 27(igen streg) 324(igen streg) vha. 2(igen streg)-følgen
 

altså 64/81= 2  ¯     4 ¯     27  ¯       32  ¯            vha 2 ¯-følgen

og 

64/81= 3 ?     12 ¯        27 ¯         324 ¯       vha  3 ?    --følgen     

og 64/81=   3 ?        18   ¯              27  ¯             54 ¯     81 ¯    vha 2/n-tabellen

håber virkelige at der er nogen som kan hjælpe mig, jeg forstår heller ikke hvorfor  der står 27 da man ikke kan fordoble et helt tal så det giver 27 


Skriv et svar til: ægyptisk matematik hjælp(haster lidt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.