Matematik

kig ind hvis I har tid (mat opgaver uden hjælpemidler)

20. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)
heysa
hvis I har tid og løst må I meget gerne kigge på disse opgaver og muligvis give mig nogle hint til hvordan man laver dem...


1)
gør rede for at 2/((x-3)(x-2))=2/(x-3)+(-2)/(x-2)

2)
gør rede for at (x^3-x^2-1)/(x-1)=x^2-1/(x-1)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2004 af Niels (Slettet)

1) prøv at sætte de to på højre side på samme brøkstreg.

2) Kan kun få den til at give mening hvis du på højre side mener (x^2)-(1/(x-1)) så skal du bare forkorte på venstre side.

Svar #2
20. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

den første er i vinkel (den er nok lidt for nem, jeg tænkte mig bare ikke om) men den anden kan jeg ikke få til at passe...

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2004 af QaZZaQ

2) gang igennem med (x-1) på begge sider

Svar #4
20. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

#3 danke schön!

hvordan løser jeg ligningen:

numerisk værdiaf (2x-1) = 5

Svar #5
20. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

jeg har prøvet og løse uligheden:

(x-1)(x+2)(x-4)
gir det:

x
altså jeg bruger nulreglen og får 3 resultater

Svar #6
20. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

er det rigtigt?

Svar #7
20. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

hvad betyder faktoriser?

Svar #8
20. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

altså faktoriser x^2+3x-10

Svar #9
20. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok har fundet ud af #8 men #4 har jeg opskrevet forkert, det skal være: num(x-2)

og uligheden er jeg stadig i tvivl om.

Svar #10
20. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. oktober 2004 af allan_sim

til #5 - lav fortegnsvariationen for funktionen

f(x)=(x-1)(x+2)(x-4)

Nulpunkterne findes ganske rigtigt via nulreglen, og du kan så aflæse på variationen i hvilke intervaller, funktioner har negative værdier.

Svar #12
21. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

hmm det er ikke en funktion...det er bare en ligning...

Svar #13
21. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

men jeg kan se at det er en hjælp at gøre det på den måde så bare ignorer #12

Skriv et svar til: kig ind hvis I har tid (mat opgaver uden hjælpemidler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.