Matematik

trekanter

20. november 2008 af sdelight (Slettet)

En lysstråle fra lampen L kastes i punktet B tilbage fra et spejl AC til punktet P. Den
vinkelrette afstand fra L til spejlet er 90 cm, og den vinkelrette afstand fra P til spejlet er
30 cm. Det oplyses, at afstanden mellem A og C er 200 cm, og at <ABP=<CBL .
Beregn x , når x betegner afstanden mellem A og B.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2008 af Isomorphician

Ensvinklede trekanter:

Forholdet mellem ensliggende sider i ensvinklede trekanter er det samme.


Svar #2
20. november 2008 af sdelight (Slettet)

tak for svar:-)

Forstår stadig ikke helt hvad jeg skal gøre.. kan du ikke vise mig det..


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2008 af Isomorphician

Det er lidt vanskeligt uden en tegning, men tror nok det er noget med du skal løse følgende:

90/30 = (200-x)/x


Svar #4
20. november 2008 af sdelight (Slettet)

Ja det kan jeg godt se:-)

Skal jeg så sætte noget ind på x's plads..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2008 af Isomorphician

nej du skal isolere x


Svar #6
20. november 2008 af sdelight (Slettet)

og hvordan gør jeg lige det..?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2008 af Isomorphician

Start med at gange igennem med x på begge sider.

(Du har vel lært at løse ligninger?)


Svar #8
20. november 2008 af sdelight (Slettet)

nej det har jeg faktisk ikke rigtigt.. eller har ihvertfald aldrig forstået det..

Men er det så x*90/30 = (200-x)/x*x  ?


Brugbart svar (2)

Svar #9
20. november 2008 af Isomorphician

Du ganger en konstant på en brøk ved at gange tælleren.

90/30 = (200 - x)/x

gang med x på begge sider:

(90/30)*x = ((200 - x)*x)/x

forkort:

3x = 200 - x

læg x til på begge sider:

4x = 200

divider med 4 på begge sider:

x = 50


Svar #10
20. november 2008 af sdelight (Slettet)

hvor får du 4 tallet fra..? er det fordi du siger 3+x=4?

er 50 så løsningen til opgaven..?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2008 af Isomorphician

3x + x = 4x


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. april 2016 af NørdenDer

Hvorfor er det at du dividere med x når du siger 200-x?? alt det andet har jeg forstået men ikke lige det der med at du dividere med x :) altså 200-x/x


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.