Matematik

arealet

20. november 2008 af sdelight (Slettet)

To funktioner f og g har forskrifterne f(x)=kvadratroden af 3x + 9 (9 er ikke med kvadratroden) og g(x)= x+3.
Graferne for f og g afgrænser i anden kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem arealet af M.
For k >0 afgrænser graferne for de to funktioner sammen med linjen med ligningen x = k i første kvadrant en punktmængde N.

b) Bestem k, så arealerne af M og N er lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2008 af himsen (Slettet)

Du har lige lagt 8 opgaver ud !!!

Uden du gør et forsøg selv !!!


Svar #2
20. november 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg har siddet med dem i tre dage nu, da det er et stort eksamenssæt vi skal aflevere mandag.. har lavet alle dem jeg kan, da der har været 23 opgaver, men kan simpelthen ikke løse de sidste..


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Når du har fundet det afgrænsede areal, så finder du ∫ ((f(x) - g(x)) dx i princippet og mellem de punkter, hvor graferne skærer hinanden. Tegn det op, så er det lettere, ellers kan jeg gøre det i morgen.

Du sætter altså fx) = g(x) og koncentrere dig om 2. kvadrant.


Svar #4
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg er slet ikke med.. synes det er meget svært..


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

OK, så laver jeg det til dig med grafer og sætter det ind på peecee, eller bedre: Giv mig din mail. så sender jeg det i word (konverteret fra Mathcad) Det kan ikke gøres her - desværre. Programmet accepterer ikke alle symboler.


Svar #6
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

Det er virkelig sødt af dig.. tusind tak.

Min mail er : [email protected]


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

OK, det bliver i løbet af aftenen, muligvis sent, men du skal vel heller ikke bruge det lige med det samme? Jeg har lige haft to private elever, er lidt ør i hovedet, så jeg tager en lille pause nu.


Svar #8
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

skal først bruge det mandag, så det er helt iorden.. du ligger det bare ind når du har tid..


Skriv et svar til: arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.