Matematik

Funktion Hjælp

22. november 2008 af sira (Slettet)

For mikrobølger i vand kan sammenhængen mellem den sakaldte indtrængningsdybde d, målt i cm, og mikrobølgernes frekvens f, målt i MHz, beskrives ved formlen

                                                                                                                  log(d) = 6,9 - 2 • log(f)

I en bestemt mikrobølgeovn er bølgernes frekvens 2450 MHz.

a) Bestem indtrængningsdybden i vand for denne ovn?

b) Gør rede for, at  ovenstående sammenhæng også kan beskrives ved formlen d = k • f-2, og bestem tallet k?

Svar til opg a.

skal man ikke solve( log(d) = 6,9 - 2• log(2450),d) = 1,3233 cm. dvs at indtrægningsdybden bliver 1,33 cm

opg. b

kan jeg få hjælp til den. Jeg er LOST :-(, og er opg a rigtig

Hjælp Hjælp :-( :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af Isomorphician

b) kig på regnereglerne for logaritmer


Skriv et svar til: Funktion Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.