Matematik

cirkler og skæringspunkter

20. oktober 2004 af trineb (Slettet)
Jeg er fulstændig lost, og har er blevet blind, kan simpelthen ikke få følgende opgaver til at fungere inde i mit hovede!

opg 1. En cirkel har centrum i (3,0) og går gennem (0,0). Find ligning for cirklen. En linje går gennem (5,0) og (0,2). Find ligning for linjen.
Beregn koordinaterne til skæringspunkterne

Cirklens ligning får jeg til
(x-3)i 2 + (y-1) i 2 = 5
linjens ligning til
y= -0,4 + 2

Når jeg så skal finde skæringspunkterne går det galt. Jeg ved at der er 2 skæringspunkter, men jeg får diskriminanten d til at give et negativt tal?
Jeg starter med følgende:
(x-3) i 2 + (-o,4x +2-1) i 2 = kvadratrod 10

Nogen der kan hjælpe med fortsættelsen?

opg. 2
egentlig samme princip som første. cirklens ligning er (x-5)i2 + (y-2)i2 = 5. En linje l har ligningen y = ½x.
der skal finde en ligning for m, som står vikelret på L, og går gennem centrum. Denne får jeg til
y= -2x + 12
derefter skal koordinatsættene til skæringspunkter mellem m og cirklen beregnes. Jeg får d til 100, og ved tilfældigvis at skæringspunkterne skal være 4,4 og 6,0 men jeg får dem selv til (-4, 20) og (-6,24)

Håber der er nogen der kan hjælpe ! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Din radius er noget fis!

Afstanden mellem (0,0) og (3,0) er 3 og ikke 5!

Centrum er (3,0) og ikke (3,1)!

Ny ligning for cirkel:
(x-a)^2+(y-b)^2=r^2
dvs. (x-3)^2 + y^2 = 3^2

Jeg gider ikke se på den lineære...

Svar #2
21. oktober 2004 af trineb (Slettet)

Okay... mærkeligt, der må være sket et eller andet, et eller andet sted. Men det må være der det er gået galt så
Tak for hjælpen

Svar #3
21. oktober 2004 af trineb (Slettet)

Nej stop...du har blandet de to opgaver sammen! Cirklens ligningen i den sidste opgave, blev stillet i opgaven. Punkterne du nævner hører til den anden opgave

Svar #4
21. oktober 2004 af trineb (Slettet)

Nej stop migselv..Lidt forvirret..Tror jeg har skrevet et eller andet forkert et sted. Never mind, tak for hjælpen...det kører ikke rigtigt det her...

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

(x-3)^2 + y^2 = 9

y= -0.4x + 2

skæringspunkter beregnes:

(x-3)^2 + (-0.4x + 2)^2 = 9
osv.

Svar #6
21. oktober 2004 af trineb (Slettet)

Tak :) Det hele skulle være på plads nu

Skriv et svar til: cirkler og skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.