Matematik

er der nogen der kan hælpe mig!!???

22. november 2008 af camilie2 (Slettet)

Hr Jensen havde 5 hunde den 1. januar 2000.
Året efter havde han 7, og
1. januar 2002 havde han 11.
Den 1. januar 2003 havde han 17 hunde.
 

1) Find en lineær model, f(x) = ax+b, der i perioden med god tilnærmelse angiver antallet af hunde som funktion af antal år efter 1. januar 2000.

2000: 5 hunde= x1

2001: 7 hunde= y1

2002: 11 hunde= x2

2003: 17 hunde= y2

for at finde a skal jeg bruge denne formel: a = (y2-y1) / (x2-x1)

nu prøver jeg regne a ud ved hjælp af formelen:

a = ( 17-7) / (11-5) = 1,66

men jeg er meget udsikker om det er rigtigt- eller om jeg har forstået opgaven..

jeg håber i kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af Isomorphician

Du bruger forkerte værdier som x1 og x2.

Dine y-værdier er: 5, 7, 11 og 17.


Svar #2
22. november 2008 af camilie2 (Slettet)

hmm.. det forstår jeg ikke.. kan du forklar det lidt bedre


Svar #3
22. november 2008 af camilie2 (Slettet)

dvs. x1= 5 og x2= 7 eller hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2008 af Isomorphician

Ud fra oplysningerne vil du få fire punkter:

(0, 5)

(1, 7)

(2, 11)

(3, 17)

hvor år 2000 er x = 0.


Svar #5
22. november 2008 af camilie2 (Slettet)

nåh oki.. dvs. at jeg kan regne to gange a ud-

 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2008 af Isomorphician

Du kan regne flere ud ja.


Svar #7
22. november 2008 af camilie2 (Slettet)

hmm..

(0, 5) (1, 7)

a= (7-5) / (1-0) = 2

(2, 11) (3, 17)

a= (17-11) / (3-2)= 6

er det sådan?


Svar #8
22. november 2008 af camilie2 (Slettet)

men jeg får det af vide at det er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2008 af Isomorphician

Jeg tror det er meningen med opgaven at du skal finde den hældningskoefficient der passer bedst med punkterne.


Svar #10
22. november 2008 af camilie2 (Slettet)

hmm.. kan du give mig et eks. hvordan jeg kan lave sådan et


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. november 2008 af Isomorphician

Du kan finde så mange forskellige a'er du kan, og indsætte x-værdierne i:

y = ax + 5 og se om det giver nogenlunde de punkter det skal.

Den a-værdi der passer bedst er så den værdi du skal bruge til at beskrive den lineære model


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. november 2008 af himsen (Slettet)

Det er meningen du skal finde en model, som beskriver dine data bedste mulig.


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. november 2008 af himsen (Slettet)

lineærmodel

Iøvrigt data som ikke passer særlig godt til en lineærmodel


Svar #14
22. november 2008 af camilie2 (Slettet)

DET ER STADIGVÆK FORKERT. JEG HAR FÅET A TIL 4 VED HJÆLP AF EXCEL. MEN B ER SVÆRT AT FINDE-- JEG FÅR DEN TIL -7996 MEN B ER FORKERT KAN SLET IKKE FINDE RESULTATET..


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. november 2008 af himsen (Slettet)

funktion af antal år efter 1. januar 2000.

Dvs. du skal ikke bruge:

2000, 2001, 2002.

men 0, 1, 2 da det er antal år efter år 2000.


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. november 2008 af Isomorphician

#14

b er 5 uanset hvilken hældningskoefficient du benytter, da han har 5 hunde ved begyndelsestidspunktet.


Skriv et svar til: er der nogen der kan hælpe mig!!???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.