Matematik

Hjælp til opgave

22. november 2008 af ann3sofie (Slettet)

Hej skal lave denne opgave, men ved ikke hvor jeg skal begynde.

I et koordinatsystem er en parabel P bestemt ved ligningen y = 3x^2 - 5x + 4

Linjen t er den tangent til P, der vektoren n--> = ( (2/3) / (1/3) ) som normalvektor.

Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t.

Hvor skal jeg begynde??? Håber i kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af Isomorphician

Start med at finde retningsvektoren (eller hældningskoefficienten) til t ud fra normalvektoren.

Derefter finder du y', og sætter y' lig med den hældningskoeffcient du finder for t.


Svar #2
22. november 2008 af ann3sofie (Slettet)

Kan det passe at retningsvektoren er 0,745356. Synes det lyder forket. :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2008 af Isomorphician

n = ((2/3), (1/3)).

Retningsvektor for linjen t må dermed være:

tv((1/3), -(2/3))

og hældningskoefficienten må være:

a = -(2/3)/(1/3) = -2


Svar #4
23. november 2008 af ann3sofie (Slettet)

Tak, men hvilken formel kan man bruge til at finde y ' ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2008 af Isomorphician

Du skal bare differentiere den.

y' = f'(x) hvis du kender den notation bedre.


Svar #6
23. november 2008 af ann3sofie (Slettet)

Jeg skal bruge y = f(x0) + f '(x0)(x-x0) ikke?


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.