Matematik

HASTER - Ligning

23. november 2008 af VKXD (Slettet)

Hej.

Jeg kan simpelthen ikke regne den her ligning ud.

x^2 + 2x^2 = 1000^2

PS. Ligningen får jeg frem til udefra opgaven, der lyder således.

En møbelsnedker skal lave et rektangulært bord, hvis diagonaler skal være 1 m lange. Bordet skal desuden være dobbelt så langt som bredt.

a) Bestem bordets længde og bredde i hele mm. 

x^2 + 2x^2 = 1000^2              1000, da 1 m = 1000 mm.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

bredden=a længden=b

a2+b2=10002

b=2a

solve(a2+b2=10002 and b=2a,{a, b}) | a > 0 and b>0

a=447.214 b=894.427

Hvorfor bredden=447.214 mm og længden=894.427 mm


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

Afrund så tallene til hele mm, da man ifølge opgaven skal det.


Svar #3
23. november 2008 af VKXD (Slettet)

Kan man ikke lave den på en anden måde end lige sådan


Skriv et svar til: HASTER - Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.