Matematik

funktion - ligning for tangent

23. november 2008 af bcch (Slettet)

hej, jeg sidder med en matematik opgave, som jeg ikke helt ved om rigtig som jeg har lavet. håber om nogen gider sige om den er rigtig.

funktion: f(x)= 2 ln(x) - x +5

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (4,f(4)) : er det rigtigt hvis jeg har fået den til y= -3,5x+17,77

håber nogle vil sige om det rigtigt eller forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

Ikke rigtig.

-0.5x+5.77259 er svaret


Svar #2
23. november 2008 af bcch (Slettet)

okay. nu har jeg prøvet at lave den om. men nu får jeg y=-0,5x+8,77.. hvordan har du fået det? (:


Svar #3
23. november 2008 af bcch (Slettet)

du behøver ikke forklare. jeg har fundet ud af det. tak (:


Skriv et svar til: funktion - ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.