Matematik

Gentagelse Ligning

24. november 2008 af VKXD (Slettet)

Hej,

Jeg har lagt en tråd ind før med samme spørgesmål men forstår ikke helt, derfor skriver jeg så igen:

*Håber det er iorden.

ligninge ser således ud: x^3 - 4x = 0.

Hvordan skal jeg regne den ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt nulreglen.


Svar #2
24. november 2008 af VKXD (Slettet)

jeg frstår den ik ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af Isomorphician

Hvis a*b = 0, er mindst én af faktorerne a eller b lig 0.

....

x3 - 4x = 0 <=>

x(x2 - 4) = 0

Brug nu nulreglen.


Svar #4
24. november 2008 af VKXD (Slettet)

vil det sige at jeg skal sætte 0 i x'et plads, men man må jo ikke gange med 0 i en ligning


Svar #5
24. november 2008 af VKXD (Slettet)

Er det rigtig det her ?

x3 - 4x = 0 <=> x(x2 - 4) = 0 <=> x2 = 0 + 4 <=> x = √4 <=> x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2008 af Isomorphician

x(x2 - 4) = 0

Vha. nulreglen fås:

x = 0  v  x2 - 4 = 0

x = 0  v  x2 = 4

x = 0  v  x = ±2

Løsningen er dermed: x = [-2; 0; 2]


Svar #7
25. november 2008 af VKXD (Slettet)

hvad betyder   v'et


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2008 af Isomorphician

"eller"


Skriv et svar til: Gentagelse Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.