Matematik

ligning

24. november 2008 af saltum (Slettet)

hej

er der nogen der kan fortælle/vise mig hvordan man regner en andengrads polynomisk ligning ud.

fx. 3x4-14x3-5x2=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2008 af dnadan (Slettet)

Dette er nu en fjerdegradsligning.

Løs denne ved brug af nulreglen(sæt x^2 udenfor parentes)


Svar #2
24. november 2008 af saltum (Slettet)

aner ikke hvordan man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af mathon

3x4 - 14x3 - 5x2 = 0

3*x2*x2 - 14*x2*x - 5*x2 = 0

en fælles faktor kan som påpeget i #1 sættes uden for en parentes ......


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv nu først at sætte x^2 udenfor parentes, dét burde du kunne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2008 af mathon

3*x2*x2 - 14*x2*x - 5*x2 = 0   --->   3*x2*x2 - 14*x2*x - 5*x2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2008 af mathon

a*b + a*c +a*d  =  a(b + c + d)


Svar #7
24. november 2008 af saltum (Slettet)

okay tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2008 af mukka (Slettet)

ax2+bx+c=0 brug den formel


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.