Kemi

opskriv en kemisk formel der viser dobbeltbindindingens placering

24. november 2008 af prinsesse-froe (Slettet)

Som i overskriften skal jeg opskrive en kemisk formel der viser dobbeltbindingens placering i nogle fedtsyre

Octandec-9-ensyre
Octades-9,12-diensyre

Altså jeg tror jeg er kommet frem til at der i den første fedtsyre skal være en dobbeltbinding på 9. led  og i den  næste fedtsyre skal der være to, en på 9. led og en i 12 led. men Jeg kan ikke helt li regne ud hvordan det skal skrives.. hvordan man li får den første del af navnet med ind i den kemiske formel...

Derudover står jeg os med det lille probem med en anden opgave hvor jeg er nødtil at vide hvad foreskellen på hexadeca, hexacosa og hentriacosa er. og der har jeg simpelthen ikke den fjerneste anelse...


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2008 af Arctan (Slettet)

Se en.wikipedia.org/wiki/Oleic_acid en.wikipedia.org/wiki/Linoleic_acid.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2008 af mathon

H3C-(CH2)7-HC=CH-(CH2)7-COOH : octadeca-9-en-syre
                      9

H3C-(CH2)4-HC=CH-CH2-HC=CH-(CH2)7-COOH : octadeca-9-12-di-en-syre
                      12              9


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af Arctan (Slettet)

Og til det sidste...

Hexadec-... angiver at den længste kæde er 16 carbonatomer.

Hexacos-... angiver at den længste kæde er 26 carbonatomer.

Hentricos-... angiver at den længste kæde er 31 carbonatomer.


Svar #4
24. november 2008 af prinsesse-froe (Slettet)

tak:)

Men den øverste opgave har jeg ikke helt forstået hvordan man finder frem til svaret?


Skriv et svar til: opskriv en kemisk formel der viser dobbeltbindindingens placering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.