Matematik

Hjælp til et par hurtige opgaver

24. november 2008 af FætterFeta (Slettet)

Hej,

Opgave 1 lyder såldes: Reducer udtrykket (2a-b)(2a+b) - 4(a+3b)^2 + 4b(6a-1).

Jeg har fået det til: 4a^2+2ab-2ab-b^2 - 4a^2-3b^2 + 24ab-4b = b^2+24ab-8b^2.

Er det korrekt?

Opgave 2 lyder såldes: Forkort brøken: x^2 - xy / xy - y^2.

Min første tanke var egentlig bare at fjerne xy begge steder og så ende med x^2 / -y^2, men så prøvede jeg mig lidt frem og fandt frem til dette: x(x-y) / y(x-y) <=> x / y.

Er det korrekt?


Svar #1
24. november 2008 af FætterFeta (Slettet)

"Jeg har fået det til: 4a^2+2ab-2ab-b^2 - 4a^2-3b^2 + 24ab-4b = b^2+24ab-8b^2."

Jeg var vist lidt for hurtigt - får den nu til: -4b^2+24ab-4b.


Svar #2
24. november 2008 af FætterFeta (Slettet)

Tja, eller: -11b^2+24ab-4b.

Haha, lader bare en af jer hjælpe mig - jeg roder da vist lidt for meget rundt i det nu. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af Isomorphician

(2a-b)(2a+b) - 4(a+3b)2 + 4b(6a-1) =

4a2 - b2 - 4(a2 + 9b2 + 6ab) + 24ab - 4b =

4a2 - b2 - 4a2 + 36b2 - 24ab + 24ab - 4b = .....


Skriv et svar til: Hjælp til et par hurtige opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.