Matematik

Ligning for tangent til grafen for en funktion. HASTER

25. november 2008 af hbhbhb (Slettet)

Hej , hvem alle sammen.

Jeg er rigtig lost! sidder med en matematik aflevering, som skal afleveres i morgen, og jeg kan ikke finde ud af den sidste opgave.

Opgaven lyder. Bestem ligningen for tangenten til grafen for funmtionen f(x)=-ln x + e^x i punktet P(2,f(2))

Jeg aner ikke hvordan jeg skal regne den ud , og da matematik ikke er mit bedste fag, ville jeg sætte pris på hvis det kunne forklares lidt pædegogisk d: . Tak d;

Det eneste jeg kan se er at -ln x= -1/x , ikke sandt , men hvordan det skal regnes ud , eller lignende , er jeg slet ikke med på . Haster virkeligt !


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af Isomorphician

Først skal du finde punktet P(2, f(2))

Det vil sige at du skal finde funktionsværdien til x = 2, for at finde f(2).

Indsæt derfor 2 på x's plads i f(x).

En tangent til en graf har samme hældning som grafen i det punkt den tangerer.

For at finde hældningen til en graf skal du differentiere den, altså finde f'(x).

For at finde tangenten i punktet P(2, f(2)) skal du finde f'(2).

Når du har fundet f'(2) kan du bruge tangentligningen til at finde ligningen for den linje du søger:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor x0 er 2 i din opgave.


Svar #2
25. november 2008 af hbhbhb (Slettet)

ih - tusind tak! har fundet ud af det nu .


Skriv et svar til: Ligning for tangent til grafen for en funktion. HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.