Kemi

Masse % af et stof

25. november 2008 af Thomas775 (Slettet)

Hej!

Jeg sidder her og skal finde ud af, hvor mange masse% N udgør af kalksalpeter, Ca(NO3)2 

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af mathon

M(Ca(NO3)2) =164,10 g/mol

M(N) = 14,007 g/mol

masseprocent N = 2*(14,007 g/mol)/(164,10 g/mol) = 0,170713 = 17,0713% ≈ 17,1%


Skriv et svar til: Masse % af et stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.