Matematik

Nem opgave i VEKTOR

25. november 2008 af Johanboy11 (Slettet)

Opgaven skal løses uden at indføre koordinater !

Der er givet to punkter A og B. Afstanden mellem A og B er 5. Punkterne C og D er fastlagt ved, at ->BC = ½->AB + ->^AB og ->CD = ½->^AB (minus) ->AB (NB ->AB betyder vektor AB)

a) Bestem den eksakte værdi af længden af hver af de resterende sider i firkant ABCD

b) Beregn firkantens vinkler.

HÅBER AT NOGEN KAN YDE LIDT HJÆLP PÅ DENNE HER. OG EVT OGSÅ DENNE OPGAVE
 


Svar #1
25. november 2008 af Johanboy11 (Slettet)

HAR LIGE LØST OPGAVE a)
Behøver ikke hjælp til den


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2008 af peter lind

Vinkel C kan for eksempel findes af AB•AD =|AB||AD|sin(C)


Svar #3
25. november 2008 af Johanboy11 (Slettet)

har kun dette at udregne vinklerne med:

|AB| = 5

|AD| = (5/2) * kvadrod 10

|DC| = (5/2) * kvadrod 5

og skal finde de fire vinkler ved hjælp af dette.. men ved ikke hvordan !


Svar #4
25. november 2008 af Johanboy11 (Slettet)

Ifølge bogen skal vinkelA = 71,57 grader, vinkelB = 116, vinkelC = 90 og vinkelD =81..
men aner ikke hvordan de kommer frem til dette


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=605047


Skriv et svar til: Nem opgave i VEKTOR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.