Matematik

Hvad siger de forskellige tal i formlen? Hjælp!

25. november 2008 af KETpetersen (Slettet)

For en bestemt kobbertråd kan sammenhængen mellem den elektriske modstand og temperaturen udtrykkes ved formlen:

Y = 0,218x + 56,

hvor x er temperaturen og y er modstanden (målt i ohm).

Hvad fortæller tallene 0,218 og 56 om sammenhængen mellem modstanden og temperaturen?

Håber, der er nogen der kan hjælpe med en måde at forklare dette :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. november 2008 af juventuz (Slettet)

Startmodstanden er 56 ohm

Stiger tempraturen med 1, stiger modstanden med 0.218 ohm


Svar #2
25. november 2008 af KETpetersen (Slettet)

Nu forstår jeg det fuldstændigt.

Mange tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af mathon

...koplet til fysik

R2 = R1(1+α*Λt) = R1 + R1*α*Λt)

R2 = (R1*α)*(t-to) = (R1*α)*t + R1*α*to

R2 = a*t + b

y = ax + b

eller som i opgaven
y = 0,218x + 56

med
0,218 = R1
og
56 = R1*α*to
 


Skriv et svar til: Hvad siger de forskellige tal i formlen? Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.