Matematik

Differentiere en ligning

26. november 2008 af Arvin (Slettet)

Hvordan differentierer jeg følgende ligning:

f(x)=19-2*1,05x

Jeg kender reglen, at når man differentierer ax så bliver det til ln(a)*ax men jeg kan ikke helt få det til at passe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2008 af mathon

f '(x) = -2*ln(1,05)*1,5x


Svar #2
26. november 2008 af Arvin (Slettet)

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af mathon

(ax)' = (exln(a))' = exln(a) * ln(a) = ln(a)*ax


Skriv et svar til: Differentiere en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.