Matematik

log. igen

27. november 2008 af seriøs (Slettet)

f = lnx – ln (1 / x)

ln (a/b) = lna – lnb

Så skal jeg vist bruge den her formel, kan det passe at ln forsvinder helt?

In · x – ln (1/x) = x – 1/x = x · x – (1/x) = x – 1


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2008 af Jannik.rl (Slettet)

Som jeg ser det skal det være:

lnx – ln (1 / x) =

ln( x/(1/x) ) =

ln( x2 ) =       

2lnx           (Endnu en logaritmeregneregl mellem sidste lighedstegn)


Svar #2
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

ok men hvor er 1 så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

x/(1/x)=(x*x)/1=x2


Skriv et svar til: log. igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.