Kemi

Afstemning af reaktionsskema

28. november 2008 af 91_girl (Slettet)

Haster -- SRP

Jeg har fået følgende reaktion at afstemme..

S2O82- + Mn2+ --> SO42- + ?

Hjælp bedes..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2008 af Arctan (Slettet)

OT:         +7            +2        +6         +7

               S2O82- + Mn2+ → SO42- + MnO4-

Mangan oxideres med +5, svovl reduceres med 1. Afstem nu vha. koefficienter så lige mange elektroner afgives og optages. Afstem herefter en af siderne med H+- eller OH--ioner, således at nettoladningen på begge sider stemmer over ens. Afstem tilsidst med H2O for at afstemme antallet af hydrogen og oxygen atomer.

Det besynderlige oxidationstal for svovl i peroxodisulfationen skyldes svovldibroen (-O-O-), hvori oxygen tildeles oxidationstallet -1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2008 af Arctan (Slettet)

svovldibro → oxygenbro.

God morgen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2008 af mathon

peroxodisulfation

        -2
       SO3-
       |     
       O -1
       |
       O -1
       |
       SO3-   
        -2        

hvor bro-oxygenatomerne som i alle peroxo-bro-forbindelser har OT = -1
hvorfor
S har OT = +6 (det maksimale OT= hovedgruppenummeret)
men
regneteknisk
anvender man ofte OT(S) i S2O82- = +7

vel vidende at forholdet er som ovenfor beskrevet
     


Skriv et svar til: Afstemning af reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.