Kemi

Renhed

28. november 2008 af oddense (Slettet)

2-amin-benzoesyre, der er fremstillet ved syntese er ikke helt ren og renheden ønskes bestemt. 1,10g af stoffet opløses i 25 mL vand og der titreres potentiometrisk med 0,210 M NaOH. Der tegnes en titrerkurve, som har også har til rådighed. Urenhederne har ikke syre-base egenskaber.

Hvad er renheden af stoffet A udtrykt i masse %

Hvordan griber jeg lige denne opgave an? Nogen der kan komme med lidt hjælp til fremgangsmåden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2008 af mathon

...der mangler oplysning om anvendt antal mL 0,210 M NaOH


Svar #2
28. november 2008 af oddense (Slettet)

Jamen jeg har en titrerkurve hvor jeg kan se hvor mange ml der er anvendt. Skal jeg ikke bruge antallet af mL ved ækvivalenspunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2008 af mathon

Jo


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2008 af mathon

...men hjælperen har ikke den oplysning


Svar #5
28. november 2008 af oddense (Slettet)

Ved ækvivalenspunktet er der brugt 37 mL NaOH 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2008 af mathon

M(C7H7NO2) = 137,14 g/mol

anvendt NaOH
n(OH-) = (0,037 L)*(0,210 mol/L) = 0,00777 mol
som ækvivalerer

0,00777 mol ren 2-amino-benzoesyre = (0,00777 mol)*(137,14 g/mol) =
1,06558 g ren 2-amino-benzoesyre

renhedsgrad = (1,06558 g)/(1,10g) = 0,968707 ≈ 96,9%


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2016 af letroelfece (Slettet)

g


Skriv et svar til: Renhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.