Matematik

tangent matematik

29. november 2008 af david villa (Slettet)

Hej

jeg skal gøre rede for at Y= 4x - 2 er trangent til grafen for f(x)= x^2 + 2 i røringspunktet (2,6)

er der nogen der har forstand på det som vil hjælpe mig??


Svar #1
29. november 2008 af david villa (Slettet)

i må meget gerne hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2008 af Solsiden72 (Slettet)

Hældningen af den tangent, du har fået opgavet er jo 4, så du skal finde de x-værdier,  hvor f'(x) = 4.

Derefter kan du sætte x-værdierne ind i tangentens ligning og i f(x) og se, om du får de samme funktionsværdier.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2008 af juventuz (Slettet)

f(x)=x2+2

f´(x)=2x

f´(2)=4

f(2)=6

y=f´(2)*(x-x0)+f(2)=4(x-2)+6=4x-4+6=4x+2

Hvorfor linjen ER tangent til grafen for f(x) i røringspunktet (2;6)


Svar #4
29. november 2008 af david villa (Slettet)

 til svar nr. 2

er det lige meget hvilken x-vædier jeg sætter ind?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2008 af Solsiden72 (Slettet)

Det skal jo være de x-værdier, hvor differentialkvotienten er 4.


Svar #6
29. november 2008 af david villa (Slettet)

til svar nr. 3 er jeg så helt frædig med opgaven

du må undskylde jeg er ikke helt skrab til det her..:(


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2008 af Solsiden72 (Slettet)

Der er så kun én x-værdi i dette tilfælde, men i princippet kunne der være flere...


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2008 af juventuz (Slettet)

2x=4

x=2

Hvorfor den x0=2, som jeg også brugte i #3


Svar #9
29. november 2008 af david villa (Slettet)

ok kigger på det


Skriv et svar til: tangent matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.