Matematik

Lidt svær opgave! Areal!

30. november 2008 af Biochem (Slettet)

Sidder med følgende opgave:

Tangenten til grafen for f(x)=√x i (9,f(9)) afgrænser sammen med koordinatakserne og linjen med ligningen x=9 en firkant. Beretgn denne firkants areal.

Any suggestions?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2008 af Isomorphician

Start med at finde ligningen for tangenten, så kan du sikkert selv se det.


Svar #2
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

Jeg ved at tangenteligningen for f(x) i punktet A(x0, f(x)) er givet ved:

y=f '(x0)·(x-x0)+f(x0)

Men ved ikek hvordan jeg gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2008 af Isomorphician

Du kan se ud fra formlen at du skal bruge:

x0: Er givet i opgaven

f(x0): Indsæt x0 i f(x) og find værdien.

f'(x0): Start med at find f'(x), og indsæt derefter x0 ind i f'(x) og find værdien.


Svar #4
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

Ok så prøver jeg lige at nusse med det!


Svar #5
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

Jeg gøre et elelr andet forkert for ender heletiden med 0:

f(x0)=f(9)=0?

f'(9)=0?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. november 2008 af Isomorphician

Vis dine udregninger.


Svar #7
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

Jamen har ingen udregninger er det regnereglerne for differentialkvotienter der siger at det skal være nul? :-S

Er altså lidt væk her....


Svar #8
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

Rettelse

[...]er det ikke[...]


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. november 2008 af Isomorphician

f(x) = √x = x1/2

f'(x) = (1/2)x-1/2 = (1/2)*(1/√x) = 1/(2√x)


Svar #10
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

så hedder der derefter:

f(9)=1/(2√9)=1/6?


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. november 2008 af Isomorphician

#10

Det er f'(x0) du har fundet.


Svar #12
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

f '(9)=1/(2√9)=1/6?

jamen x0 er da = 9 hvordan kan jeg indsætte denne i funktionen igen?
 


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. november 2008 af Isomorphician

Se på tangentligningen:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

Nu har du den første ubekendte. Den anden ubekendte (x0) er givet i opgaven, og er lig 9 som du skriver. Find nu den sidste ubekendte ved at indsætte 9 i f(x).


Svar #14
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

Så den sidste ubekendte er givet ved:

f(9)=√9=91/2=3

så nu har jeg at:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)=

1/6*(x-9)*3=0,5


Brugbart svar (1)

Svar #15
30. november 2008 af Isomorphician

Hvor får du = 0,5 fra?


Svar #16
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

1/6*(x-9)*3=1/6

troede at der stod gange men der stodplus..


Brugbart svar (1)

Svar #17
30. november 2008 af Isomorphician

Hvorfor sætter du det lig 1/6?


Svar #18
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

Jamen det er da det giver? eller skal jeg isolere x?


Brugbart svar (1)

Svar #19
30. november 2008 af Isomorphician

y = (1/6)(x -9) + 3 <=>

y = (1/6)x - 1,5 + 3 <=>

y = (1/6)x + 1,5


Svar #20
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

(x+9/)6?


Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.