Matematik

Isolering igen...

30. november 2008 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

V = pi*r2*h

Og jeg skal nu isolere h. Bare giv mig et hint. Jeg VIL lære det her xD.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af Isomorphician

a*b*h = x

isolering af h

divider med a og b på begge sider:

h = x/(ab)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

Give et hint? Er svært, når isoleringen sker med én dividering...


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2011 af Malou,Jensen (Slettet)

 men der er jo ikke a eller b i den ligning der blev stillet spørgsmål om? For sidder nemlig i den samme knibe! /: Er forvirret, så tror der er brug for en forklaring på børnehave-niveau, please! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2011 af Isomorphician

V = pi*r2*h

del med pi på begge sider:

V/(pi) = r2*h

del med r2 på begge sider:

V/(pi*r2) = h

Der skal stå pi*r2 i nævneren fordi at dele med r2 er det samme som at gange med 1/(r2) på begge sider, så der kunne også stå:

V/(pi) * 1/(r2) = h <=>

(V*1)/(pi*r2) = h <=>

V/(pi*r2) = h


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2011 af Malou,Jensen (Slettet)

 Okay, super! Nu forstår jeg det ;-) Tak :-)


Skriv et svar til: Isolering igen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.