Matematik

Ligning for plan parallelt med andet plan??

01. december 2008 af trice (Slettet)

Hej!

Jeg har en opgave der lyder:

Bestem planet β's røringspunkt med kuglen og bestem en ligning for β. Dertil er β parallel med planet α. α er også tangentplan til kuglen.

α: 2x+3y+6z-80 = 0

K: (x-2)2+(y+1)2+(z-5)2 = 49

Hvordan gør jeg dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af mathon

i hvilket af α's halvrum ligger centrum (2,-1,5)?


Svar #2
01. december 2008 af trice (Slettet)

Jeg er ikke helt med?  Har aldrig hørt om halvrum før.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2008 af mathon

α's normalvektor har længden (22+32+62)0,5 = 7

dist(α,C(2,-1,5)) = (2*2+3*(-1)+6*5-80)/7 = -7

C's afstand fra α er -7 regnet med fortegn efter α's normalvektor [2,3,6]

dvs.

C ligger i α's negative halvrum
.....................................................

hvad gælder så om den søgte plan β?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2008 af mathon

...at β ligger i afstanden -14 fra α

dvs.
har ligningen

dist(β,α) = (2x+3y+6z-80)/7 = -14

hvoraf
2x+3y+6z-80 = -98 som reduceres til

β: 2x+3y+6z+18 = 0


Skriv et svar til: Ligning for plan parallelt med andet plan??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.