Matematik

Beregn den vandrette afstand

01. december 2008 af flemmings-helte (Slettet)

Opgaven lyder:

For at bestemme den vandrette afstand mellem punkterne A og B, der ligger på hver sin side af en meget høj bakke, vælges et punkt C , hvis afstand til A og B kan måles. Beregn den vandrette afstand mellem A og B, når |AC| = 252 m, |BC|=210 m og ACB=63,4o.

Hvordan fa'en griber man den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af MigM (Slettet)

|AB| = kvardratroden af ( 2522 + 2102 - 2 * 252 * 210 * cos (63,4) = 245


Svar #2
01. december 2008 af flemmings-helte (Slettet)

kan du forklare hvad du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2008 af MigM (Slettet)

Det er cosinusralationerne. Formlen er:

c2 = a2 + b2 - 2ab * cos (C)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2008 af MigM (Slettet)

Denne formel kan bruges på alle slags trekanter (en vilkårlig trekant)  hvor du skal finde en side eller en vinkel. Du skal blot kende 2 sider og vinklen til siden du skal finde. Ved finde en vinkel skal du kende de 3 sider og isolere i formlen.


Skriv et svar til: Beregn den vandrette afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.