Matematik

Opgave uden hj.midler

02. december 2008 af Josefine123 (Slettet)

Jeg har formlerne R=R0(1+α·t) og U=R·I

Jeg skal nu udtrykke t ved U og I.

Betyder det at jeg skal opskrive en ligning der hedder t= ..bla bla.. eller skal t bare indgå i min formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2008 af Isomorphician

t = ....bla bla


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2008 af juventuz (Slettet)

Derfor kan du, hvis du ikke allerede havde fremgangsmåden, isolere R i ohms lov, hvorefter denne "værdi" indsættes for R i den anden ligning, hvor du isolerer t


Svar #3
02. december 2008 af Josefine123 (Slettet)

Ja, det var også det jeg tænkte. Var bare i tvivl om det var nødvendigt at isolere t. Synes nemmelig det bliver lidt rodet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2008 af juventuz (Slettet)

Er resultatet t=((U/(I*R))-1)/a rodet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2008 af juventuz (Slettet)

hvoraf der med R i ligningen menes Ro


Svar #6
02. december 2008 af Josefine123 (Slettet)

Hm, nej det er det vel ikke. Men hvis du dividerer en brøk.. Kan du ikke forkorte det der bedre eller er det bare mig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2008 af juventuz (Slettet)

Hvis du synes t=(u-I*Ro)/(a*I*Ro) er bedre?


Svar #8
02. december 2008 af Josefine123 (Slettet)

Det var det jeg først fik. Men det er vel ingen forskel. ;) Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Opgave uden hj.midler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.