Fysik

Ægte guld? fysik rapport...

03. december 2008 af Googles (Slettet)

Ægte Guld? fysikøvelse

Hej er den nogen som kan hjælpe mig med at sige hjælpe mig med de to spm. som jeg har streget under, og om er det en ægte guld eller??

Jeg har regnet ud og har fået gulds massefylde til: 353 J/kg*0C , Jeg har fået at vide af mit lærer at den rigtige gulds massefylde er 129J/kg*0C ...men jeg undrer mig også om hvorfor er gulds varmfylde så lav i forhold til vandets..?

Teori: I dette eksperiment måles gulds (Au) varmefylde (specifik varmekapacitet) ved at opvarme en guldklump i kogende vand, og dernæst nedsænke den i vand med kendt temperatur. Hvis der ses bort fra varmeudveksling med omgivelserne, gælder at guldets afgivne varme er lig den varme vandet modtager.
Vandet modtager varmen: Ev = mv * cv *(tefter - tfør)
Guldet afgiver varmen: EAu = mAu * cAu *(1000C - tefter)
Udled en ligning for cAu .


Apparatur: Guldklump i snor (eller tang) , skumbæger, termometer (1/10 grads nøjagtighed), elkedel, vægt.

Forsøgets udførelse: Elkedlen fyldes halvt op med vand og opvarmning til kogning påbegyndes straks. Guldklumpen vejes
mAu= kg
Vægten nulstilles, og skumbægeret vejes mb= kg. (Nr. 1)Hæld vand (gerne lidt under stuetemperatur – hvorfor?) i til ca. 1/3 højde. Vægten noteres præcist . mb+v= kg. Med termometeret måles vandets temperatur tfør= Guldklumpen holdes nu ned i det kogende vand - lad det koge med ca. 1minut .(Nr.2) Lad ikke guldklumpen ligge på varmelegemet (Hvorfor?). VEND!
Hurtigt føres den 100oC varme guldklump over i vandet. Efter omrøring ca. 1 minut måles temperaturen i vandet tefter= .
Efterbehandling
Beregn gulds varmefylde ved hjælp af den udledte ligning. Sammenlign med en litteraturværdi. Diskuter om guldet er ægte. Hvis ikke – hvad kan det så være?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

1) sæt de to ligninger lig hinanden, da varmemængden er den samme

2) løse den med hensyn til cau

3) Så er det sandsynligvis messing


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2008 af VH^ (Slettet)

er det sig zahra der har skrevet deet ind


Skriv et svar til: Ægte guld? fysik rapport...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.