Fysik

Beregning af energiforburg

03. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Jeg skal omregne et 13,5 kWh forbrug af elektrisk energi (i løbet af et døgn) til energiforbruget i Joule.

Har aldrig haft helt styr på enhederne... Kan det passe, at det her er rigtigt?

13,5 kWh * 3600000 J * 86400 s. = 4,19904 * 1012 J

Synes, tallet virker lige lovlig højt :S

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: 13,5kW = 13500 W ;)

Du har lige en faktor 1000 for meget, såvidt jeg kan se.


Svar #2
03. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Tak! (:

Men går der ikke 3600000 J på 1 kWh?

...

Kan man i virkeligheden sige 13500 W * 86400 s?

Jeg er som sagt meget dårlig til enheder /:


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

W=J/s

derfor bliver W*s=J/s*s=J


Svar #4
03. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Tak (;


Svar #5
03. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Så man kan altså sige:

13500 W * 86400 sek = 1,1664 * 109 J


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det kan du da godt :)


Svar #7
03. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Nu tror jeg, jeg har lidt bedre styr på det. Tak for hjælpen, begge to! (:


Skriv et svar til: Beregning af energiforburg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.