Matematik

Find forskrift for f(x) kun ved hjælp af dens skæringspunkter med akserne! Hjælp?

03. december 2008 af MarcFM (Slettet)

 Jeg har siddet med den her opgave i en halv time nu, og min hjerne er gået i baglås! Jeg har tegnet grafen, for at lave en skitse af parablen, men nu kan jeg ikke komme videre, selvom at jeg ved, at jeg svaret nok ligger bagerst i mit hovede!

Min opgave lyder således:

En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal 

er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal. 

 

a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng. 

 

b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Atrekant=0,5*g*h

Acirkel=2*pi*r2

Og så skal de to arealer være lige store. Isoler nu r


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2008 af juventuz (Slettet)

Ej, hvor har jeg lavet mange af disse opgaver, der er i dag. Som sagt, så sæt ligningerne lig hinanden og isoler r (skulle være ligetil


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af Isomorphician

Acirkel = pi*r2


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2008 af juventuz (Slettet)

Dejlig overskrift og indledning til opgaven... er det en fejl eller var det bare for at tiltrække andres opmærksomhed ;-)


Skriv et svar til: Find forskrift for f(x) kun ved hjælp af dens skæringspunkter med akserne! Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.