Matematik

find x :)

03. december 2008 af Dotter aKa Carl Mar (Slettet)

hejsa derude :)
jeg skal finde x i denne opgave:

1200 = 4400+x

45               x

det står som brøker, men ved ikke hvordan man laver mindre linjeafstand, så det kan godt være det ser spøjst ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

Gang igennem med fællesnævneren og løs ligningen ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2008 af lallenalle (Slettet)

gang med hvv. 45 og x ( altså dine nævnere) på begge sider af lighedstegnet. Det vil gi dig :

1200x= 198000+45x  herfra skal du så bare isolerer


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af juventuz (Slettet)

Ellers kan du sige

1200/45=(4400+x)/x
26.6666667=(4400+x)/x
26.6666667x=4400+x
25.6666667x=4400
x=4400/25.6666667=171.429


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

#3 ja eller

1200/45=(4400+x)/x
26.6666667=(4400/x)+1
25.6666667=4400/x
x=4400/26.6666667=171.429
 

... men måden i #1 eller #2 er dog at fortrække ved reduceringer, eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

#4 rettelse i sidste linie: der bør stå 4400/25.6666667 :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2008 af juventuz (Slettet)

#4 Måden i #1/#2 er at foretrække, ja. Men den anden er skam ogs brugbar ;-)


Skriv et svar til: find x :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.