Matematik

ligning med 2 ubekendte

04. december 2008 af mortenk1991 (Slettet)

Hej alle

Jeg står i den situation at jeg skal beregne en ligning med 2 ubekendt. (ret mig hvis jeg tager fejl)

Sætningen lyder:

I en butik koster 27 kg havregryn 6 kr mindre end 3 kg kaffe, og 0,9 kg kaffe koster 18 kr mere end 4 kg havregryn.

Hvad koster 1kg kaffe, og hvad koster 1kg havregryn?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at kalde prisen for 3 kilo kaffe for P, hvad koster så 27 kilo havregryn? der får du en ligning


Svar #2
04. december 2008 af mortenk1991 (Slettet)

Jeg ville måske gøre sådan her:

x= kaffe

y= gryn

27y=3x+6

4y+18=0,9x

Men hvordan kommer jeg videre


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2008 af Isomorphician

Flyt lidt rundt på det, så x'er og y'er står på samme side, og brug så de lige store koefficienters metode


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2008 af juventuz (Slettet)

x= kaffe y= gryn

27y+6=3x

4y+18=0.9x
 


Svar #5
04. december 2008 af mortenk1991 (Slettet)

juventuz , skal det så ikke være
27y-6=3x i stedet for +6 som du skrev?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. december 2008 af juventuz (Slettet)

Nej. Oplysningen er "...koster 27 kg havregryn 6 kr mindre end 3 kg kaffe"

27y=27 kg havregryn

Idet 27y koster 6 mindre end 3 kg kaffe, er det enten

27y+6=3x eller 27y=3x-6


Svar #7
04. december 2008 af mortenk1991 (Slettet)

aaah okay så.

tak


Skriv et svar til: ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.