Matematik

Rente

04. december 2008 af Necla (Slettet)

Kristian starter en opsparingi banken, som udbetaler 3% i rente pr år.

Han insætter 3575 kr. og lader dem stå 1 år.

A) hvor meget har han i rente, når pengene har stået på kontoen et halvt år?_____________________kr

B)hvor mange penge har han i rente på 1 måned_________________________kr

C)hvor meget har han i rente på 1 uge?_________________________kr


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

brug renteformlen

K = Ko *(1+r)^n


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

Ko = 3575 kr

r = 0,03

1+r = 1,03

A)  k = 3575 kr *(1,03)^0,5 = 3575 kr *1,015 = 3628,63 kr

Kristian har fået antal kroner i rente det første halve år (3628-63-3575 kr) 53,63 kr

B ) dit n bliver 1/12

C) dit n bliver 1/52uger


Svar #3
04. december 2008 af Necla (Slettet)

hvad betyder det har (^)

og hvad mener du med (B) og (C) er det svaret eller skal jeg divider 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

^ betyder potens

10^2 = 102

 I B mener jeg, at du skal gøre det samme , men dit n skal være 

i B 1/12 fordi der er 12 måneder på et år

I C 1/52 fordi der er 52 uger på et år 


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.