Matematik

Bestem lim

05. december 2008 af 47cille00 (Slettet)

Bestem lim (g(t) / x^2

T går mod uendelig .

Hvordan gøres dette ? enten på lommeregner eller i hånden ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det er lidt svært, når du opererer med både t og x. Hvad hedder funktionen g(t)?


Svar #2
05. december 2008 af 47cille00 (Slettet)

Den hedder g(t) = f(x(t), y(t))

x(t) = e^t+ 1 og y(t)=-e^t+1


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Del den op i to brøker, så ser du, at den går mod -1, altså et/(1-et) + 1/(1-et)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

#0 Hvis du vil tjekke, kan du skrive det in på lommeregneren.

Lim( f(x),x,∞)

Så finder den grænseværdien for en funktion, f(x), for x gående mod uendelig.


Skriv et svar til: Bestem lim

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.