Matematik

Fra centrum og radius til ligning?

06. december 2008 af Joy-G (Slettet)

Hej alle.

Jeg har fået stillet en opgave: En cirkel har centrum i punktet C(-3,2) og går gennem punktet P(0,-2)

Bestem en ligning for cirklen.

jeg har først fundet afstanden mellem C og P, og derved fået 5.83.

Jeg skal så finde ligningen, men ved slet ikke om det er rigtigt.

Jeg har fået: x^2+y^2-6x+4y-20.98=0.

Håber der er nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2008 af ibibib (Slettet)

Afstanden er √(32+42= 5

og dermed er ligningen

(x+3)2+(y-2)2 = 25


Skriv et svar til: Fra centrum og radius til ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.