Matematik

Spidse vinkel mellem tangenterne?

06. december 2008 af Alloo (Slettet)

Opgaven lyder:

Find den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen for funktionen f(x)=√x i punkterne (2,f(2)) og (6,f(6)).

any suggestions?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2008 af Isomorphician

- f'(x) fortæller om tangentens hældning.

- vinkel ift x-aksen = tan-1(tangentens hældning)


Svar #2
06. december 2008 af Alloo (Slettet)

Foreløbig har jeg gjort følgende: http://peecee.dk/upload/view/143631
 

Er dette korrekt, indtil videre??


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2008 af Isomorphician

Ja.


Svar #4
06. december 2008 af Alloo (Slettet)

Nu har jeg begge tangenters ligning, simplificeret til formen ax+b.

Hvad gør jeg derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2008 af Isomorphician

Brug det andet vink i #1 til at finde vinklen linjerne danner ift x-aksen.


Svar #6
07. december 2008 af Alloo (Slettet)

Tangenterns ligning bliver:

y=0,35x+0,71 tan-1(0,35)=19,30 grader

og

y=0,20x+1,25 tan-1(0,20)=11,31 grader


Svar #7
07. december 2008 af Alloo (Slettet)

Er ovennævnte korrekt? Hvad skal jeg derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2008 af Isomorphician

Den spidse vinkel er forskellen mellem de to vinkler.


Svar #9
07. december 2008 af Alloo (Slettet)

tan-1(0,35-0,20)=8,53 grader?


Svar #10
07. december 2008 af Alloo (Slettet)

Mener self:

tan-1(0,35)-tan-1(0,20)=7,98 grader.


Skriv et svar til: Spidse vinkel mellem tangenterne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.